Uw winkelmandje is nog leeg.

Bierproeverij

Deze activiteit is niet online te boeken, maar wel telefonisch of via e-mail te reserveren. Wij informeren je graag over de mogelijkheden!

Een bierproeverij op Terschelling is een ware belevenis, waarbij alle zintuigen worden gebruikt. Tevens leer je hoe het drinken van een biertje een heuse ‘bierbelevenis’ kan worden. Bij MooiWeer kun je kiezen uit twee mogelijkheden: een Terschellinger bierproeverij en een verrassende, meer algemene proeverij.

Locatie :In overleg.
Minimumleeftijd :18 jaar.

Terschellinger bierproeverij

Deze bierproeverij wordt verzorgd door Jolle Dijkstra uit Baaiduinen. Hij laat je met geur en kleur de reis van graan tot bier beleven, van ‘Koan tot Gerstenat’ en hoe dit met behulp van de traditionele eilander dorsvereniging ‘Helpt Elkander’ tot stand is gekomen. Uiteraard zult je kennis maken met dit gevaarlijke Terschellinger biertje. Een bier zoals bier bedoeld is!

Locatie

De Terschellinger bierproeverij kan op verschillende locaties worden gehouden. Wat dacht je van het monumentale kerkje ‘de Kraak’ te West-Terschelling? Of gewoon buiten in de polder met het wuivende brouwgerst op de achtergrond? In een prachtig aangeklede presentatie maakt je kennis met drie verschillende Terschellinger Bieren. Tevens verzorgen wij diverse eilander hapjes tijdens de bierproeverij.

Bierproeverij Café De Zomer

Erik Brunekreef van Cafe De Zomer op West is als bierliefhebber en bierkenner de perfecte gastheer voor een leerzame en onderhoudende bierproeverij. Maak kennis met diverse speciaalbieren (pils, Belgisch Blond, Weizen, tarwebier, dubbel en tripel) of ervaar de nieuwste smaken van creatieve Nederlandse brouwers, zoals een stout met chocolademout, met gember en chocola, of een triple met Thaise kruiden.

Hapjes

Uiteraard bestaat een proeverij niet alleen uit bierdrinken. Je proeft gemiddeld vijf tot zes soorten bier, altijd met een verhaal erbij over de bieren en natuurlijk vergezeld van lekkere hapjes.